Den røde Robin bærer det smukke latinske navn Photinia x fraseri ‘Red Robin’. Med et sådant navn kan det næppe være andet end at dette er en smuk plante. Og det er rigtigt! Denne blanke medlar er meget populær på grund af dens smukke udseende, og du kan finde den mere og mere i forskellige haver.

Meget smukke hækplanter, men også smukke som løse buske. The Red Robins er et kryds mellem flere Photinia fraseri-arter, der forekommer naturligt i asiatiske bjerge. Photinia fraseri tilhører de stedsegrønne hækplanter, og en blank medlarhæk mister aldrig sine blade.

Photinia fraseri ‘Red Robin’ hæk med røde blade

Finder du alt det grønne lidt kedeligt hele året rundt, og kan du lide farvevariation i din have? Foretrækker du at have det sjovt? Så er en hæk med røde blade et meget godt valg. De nye skud, der dukker op om foråret, har en lys rød farve. Den røde farve på skuddene på Photinia fraseri ‘Red Robin’ skyldes, at det unge blad er rig på anthocyanin.

Dette forhindrer, at bladene brænder. Bladet skifter derefter gradvist til mørkegrønt om sommeren og brunrødt om vinteren. I juni producerer busken små, hvide blomster og blå-sorte bær vises efter sommeren. Disse bær tiltrækker fugle, og den røde robin rød robin medlar hæk giver ikke kun farve, men også liv i din have. Husk, at blomster og bær ikke vises, hvis du beskærer tungt om foråret. Denne hæk med røde blade fås med en rodkugle i en gryde, og du kan også vælge en færdiglavet hæk Photinia fraseri!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *